Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Sajam nautike u Parizu pokazuje Francusku nautičku moć

Francuska se ponosi sa svojom nautičkom proizvodnjom i tvrde da su upravo oni svjetski lideri u proizvodnji i prodaji motornih brodova, katamarana i jedrilica. Francuzi 70 posto svoje nautičke proizvodnje izvoze.

Proizvodnja je samo jedan aspekt vitalnosti ovog sektora. Održavanje, usluge i opremanje predstavlja veliki segment, posebice u pogledu zapošljavanja u Francuskoj.

sajam-nautike-pariz-2

Francusko tržište doživljava blagi porast prodaje jahti (+ 3,4%) pa ne čudi da sajam nautike u Parizu vrlo moćno, da ne kažemo agresivno, predstavlja su silinu francuskih proizvoda za uživanje na moru i na vodama.

sajam-nautike

U Parizu se predstavljaju 20 industrijskih sektora, s 52 vodeća događaja – uključujući Batimat, EquipHotel, IFTM-Top Resa,
Expoprotectio, Pollutec, Midest, SITL, Maison & objet *, FIAC, Paris Photo, Nautic.
Sajam donosi mogućnost za niz nautičkih kontakata koje vam mogu koristiti u budućnosti.
Više od 24.400 tvrtki i 1,58 milijuna kupaca, iz Francuske i inozemstva, kolati će na ovome devetodnevnom sajmu u srcu Pariza.

salon-nautika-pariz

Pariz NAUTIC SHOW uvijek vrijedi posjetiti, pogotovo tijekom ADVENTA kada su ulice grada Pariza okićene milijunima svjetala i ukrasa. Sajam se održava na dijelu Pariza Porte de Versailles na unutarnjoj periferiji glavnog grada Francuske. Parkirna mjesta su zaista rijetka, ali veza s metroom (linija 8 i 12) i autobusom (linije 39 i 80) je odličana. Na prostranom izložbenom prostoru, Paris boat showa u četiri dvorane zastupljeni je gotovo sve,  U dvorani 1  jedrilice i turizam,  motorne jahte zauzimaju dvorane 2,2 i 4. Širok raspon pribora i modni dodaci  predstavljeni su u dvorani 2.2.

img_6239

Na sajmu postoje i mnogi ugostiteljski objekti koji su naravno vrlo skupi, kao i u cijelom Parizu,  pa je sendviče bolje ponijeti sa sobom.

Na sajmu nautike nema niti jedan štand koji predstavlja Hrvatsku nautiku što je prava šteta s obzirom na sve veći broj francuskih nautičara u lijepoj našoj.

FOTO i tekst: Leo Pavela