Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Najosvjetljenija jedrilica Hrvatske

Fascinantna jedrilica Bubamare nosi titulu najsjajnije tj. najosvjetljenije jedrilice u Hrvatskoj. Ova dvadesetmetarska ljepotica ove je godine u svibnju na postojećih šest lampica na jarbolu dobila još jedanaest rasvjetnih tijela u moru i jedno svijetlo veliko na krmi broda.

Cijela unutrašnjost broda osvijetljena je bočnom i stropnim lampama, no i s onima na rubovima poda. Kokpit je osvijetljen vrlo moćno sa svjetlima sa svih strana tako da je Bubamare doista najosvijetljenija jedrilica u povijesti hrvatske nautike.

Podvodnu rasvjetu je radila tvrtka EYS iz Punta na Krku pod vodstvom gospodina Bonifačića.

Za ovo prigodu Bubamare je izbušena na jedanaest mjesta  i tu su došle Lumitec svjetla, koja osim što mogu ujednačeno svijetliti, mogu se podesiti i da blicaju kao da ste u nekoj diskoteci, idealno za Zrče PARTY.

Zadnje tri lampe mogu svijetliti u plavoj i bijeloj boji.

S obzirom da su jarbolne sijalice kao i one ispod mora, LED rasvjeta, za njih je dovoljno svega 400 Wati, što je nevjerojatno kada se vidi koliko svjetla daju.

S obzirom da je cijelo podmorje osvijetljeno ravnomjerno, vizualno se stječe dojam da oko Bubamare kruži svojevrsna indigo aura što je čini posebno lijepom.

Gospodin Bonifaćić nam je kazao kako je osvjetljavanje Bubamare bio njegov najsloženiji posao do sada, no rezultat je spektakularan.

Nema doslovno niti jedne luke gdje je Bubamare uplovila po noći da nije ostavila ljude bez daha.

Bubamare je dugačka 20 metara, širine 5.5 metara, i gaza od 2.2 metara.  Pogoni ju motor od 180 konja od Volvo Pente pomoću kojeg ostvaruje putnu brzinu od 10 čvorova.

Sa kojih 200 m2 jedara, na vjetru od 22 čvora, BUBAMARE postiže brzinu od 10 čvorova što je za ovaj brod težak oko 35 tona jako dobar uspjeh.

Bubamare je u vlasništvu tvrtke www.kigo-charter.com i trenutačno je najelitnija jedrilica u hrvatskom charteru.

Najosvjetljenija jedrilica Hrvatske puna je gostiju cijelu sezonu i redovito plovi po cijeloj Hrvatskoj. Ako vidite negdje na moru BUBAMARU slikajte je jer BUBAMARA nosi sreću………