Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Luksuzno uređena ribarica za najzahtjevnije goste

Mediteran kakav je nekada bio, krilatica je to koja je pratila rad turističke zajednice Hrvatske godinama, no kako bi to trebalo izgledati u praksi, najbolje pokazuje odlično uređeni ribarski brod SIBARI, prilagođen za plovidbu s najzahtjevnijim gostima.

4

Brod je to zanimljive povijesti. Bio ribarski brod od 1991. godine na jugu Italije u mjestu Sibari. Na Ribarici su bila tri jaka motora, što je ukazivalo na to da je vozio po teškim uvjetima.

5

Brod se bio potopio kod Ancone 2013. godine, “ronio” je punih mjesec dana, i nakon toga je izvađen i kupljen od strane hrvatske firme Peter Pan d.o.o iz Opatije. Vlasnik Christian Nikolac imao je u planu od ovoga broda napraviti luksuzno uređenu ribaricu i za najzahtjevnijeg gosta. Preuređenje je povjereno brodogradilištu u Nerezinama koji ima bogatu tradiciju. Brod se renovirao pune dvije godine, i danas izgleda fantastično.

13

2015. godine brod je prvi put i turistički zaplovio te je ove godine vozio najviše na području srednjeg i sjevernog Jadrana.

Talijani, Slovenci i Hrvati bili su najbrojniji gosti ove godine, i svi su oduševljeni brodom SIBARI. Brod je izrazito težak zbog dobre kvalitete drva, te je upravo zbog svoje težine i forme jako stabilan.

Brod je dugačak 25 metara, širok, 6,3 metra. Težak je oko 200 tona. SIBARIU ima 4 kabine za goste, dvije za posadu. Na brodu se nalaze lijepe površine za sunčanje, veliki salon, odvojena kuhinja te natkrivena paluba.

Zanimljivost ovoga broda je da je dio tvrtke Peter Pan koja u svome sastavu ima još tri ribarska broda, pa se svakodnevno za potrebe gostiju na SIBARIU dostavlja svježa riba hrvatskog mora.

Cijena sedmodnevnog boravka na ovome brodu je od 10000 do 15000 eura, ovisno o dijelu sezone, s obzirom na kapacitet od 11 ljudi, ovo je svakako isplativo.