Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Leo Pavela prvi u Hrvatskoj dobio licencu RYA za motorne jahte

U Šibeniku u marini Mandalina, NCP i Mare Charter su organizirali prvi tečaj za edukaciju za skippere i nautičare i to za motornu plovidbu. Tečaj se po prvi puta u Hrvatskoj održao po RYA standardima, a prvu dozvolu u Hrvatskoj dobio je Leo Pavela, profesionalni skipper već 20 godina.
Edukaciju je vodio Eddy Coenen iz Belgije. Instruktor koji već 15 godina radi uspješno kao instruktor u organizaciji RYA, po prvi put je održao predavanja u Hrvatskoj i oduševljen je ovdašnjim uvjetima.

Instruktor Coenen je posjetio Hrvatsku prvi puta prije desetak godina, a ove je godine u suradnji s djelatnicima NCPa iz Šibenika uspostavio fantastičnu međunarodno priznatu edukaciju. Na ovaj se način Hrvatima ponudio najbolji sustav edukacije na moru u i to vlastitoj državi.

Leo-Pavela-620x465

Leo Pavela bio je jedan od četvorice prvih polaznika u Hrvatskoj i oduševljen je samim pristupom i edukacijom na tečaju.
Sve je bilo jako dobro organizirano. NCP je vrhunski pripremio brod za edukaciju. Po prvi puta motorna jahta je bila opremljena po najvišim sigurnosnim standardima i na brodu je sve moralo biti pripremljeno za RYA standarde.
Instruktor Coene je bio pd prvoga dana pristupačan, simpatičan i zračio je samopouzdanjem i velikim znanjem.
Kroz pet dana tečaja, polaznici su mogli dobiti veliku količinu praktičnog i teoretskog znanja koje se očekuje da svi zapovjednici motornih jahti moraju imati.


Navigacija, sigurnost, kontrola motora, instrumenata i cijeloga broda uopće, vožnja jahte i vezivanje iste u različitim uvjetima, sidrenje i poznavanje moralnih i ekoloških standarda na moru, sve navedeno, i još puno pojedinosti koje se ne mogu nabrojati u ovome tekstu, karakteriziraju tečaj RYA za zapovjednika jahte u dnevnoj plovidbi, napominje Pavela.

Tečajevi različitih kategorija kako za jedrilice, tako i za motorna plovila u NCPu u Šibeniku po standardima RYA, održavati će se više puta godišnje.

Tečaj za motorne brodove traje 5 dana i stoji oko 15 000 kuna. U cijenu tečaja uključeno je smještaj na luksuznim brdovima, gorivo, vezovi, hrana, piće, materijali za učenje te ono najvažnije, predavanje vrsnih instruktora, te završno, izrada međunarodno priznate licence.
Tečaj za jedrilice je jeftiniji, oko 8000 kuna i također traje pet dana na jedrilici Oceanis 423.

Pojedine charter kompanije u Hrvatskoj neće više zapošljavati skippere bez međunarodno priznate dozvole u rangu RYA.

Za sve skippere ili one koji to žele postati, najbolje je obratiti se voditelju projekta RYA edukacije u NCPu u Šibeniku, gospodinu Vedranu Manduri, na brojeve telefona 022 312 999022 312 999 ili 091 312 02 32091 312 02 32 ili

ncp@ncp.hrvedran.mandura@ncp.hr