Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Hrvatska TOP svjetska nautička destinacija

Hrvatska je  jedna od najboljih destinacija za nautički turizam u svijetu.

S 1244 otoka, od čega su 67 naseljeni, i mnoštvom prekrasnih  gradova na hrvatskoj obali, ova europska nautička atrakcija je TOP destinacija svih zaljubljenika u more. Površina obalnog mora je 33.200 km2, dužina obale je 5.835 km…
Važniji gradovi u Hrvatskoj su Zagreb (glavni grad), Split, Dubrovnik, Rijeka, Osijek, Zadar, Karlovac, Pula, Sisak, Knin, Gospić (sjedište najveće hrvatske županije) Šibenik, Slavonski Brod, Mali Lošinj (najveći i najrazvijeniji otočni grad) i Vukovar (najveća riječna luka u Hrvatskoj).

Hrvatska ima čak osam nacionalnih parkova;  Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak, Sjeverni Velebit. Jedan dio nacionalnih parkova može se obići brodom, Brijuni, Krka, Kornati i Mljet, a ostali su jako blizu mora pa se uvijek može organizirati i jednodnevni izlet do primjerice NP Risnjaka ili svjetski poznatih vodopada na Plitvičkim jezerima.

Kada smo već kod svjetske baštine, spomenimo i to da s ena ovom važnom popisu nalaze i NP Plitvice, Dioklecianova palača stara 1700 godina u Splitu, Gradska jezgra bisera Europe, Dubrovnika, Eufrazijeva bazilika u Poreču, Gradska jezgra Trogira, Šibenska katedrala  koja se gradila 100 godina i to bez uporabe betona i cementa te Starogradsko polje na otoku Hvaru.

S prosječno 2.600 sunčanih sati u godini hrvatska je obala jedna od najsunčanijih na Mediteranu, a prosječna temperatura mora ljeti je od 25°C do 27°C.

Hrvatska je postala 28. članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine, a od 1. travnja 2009. članica je NATO-a
U Hrvatskoj se plaća kunom. 1 euro je 7.5 kuna. Zanimljivo je da su Hrvati plaćali kunom još u 10 stoljeću za vrijeme hrvatskih kraljeva, a najstarija kuna je nađena u najstarijem gradu u Hrvatskoj, u Osoru. Ovaj gradić je star 4000 godina.

 

U Hrvatskoj postoji šezdesetak marina, kapaciteta 17.000 vezova u moru i 9000 mjesta na kopnu te još 30.000 vezova u lukama i sportskim lukama. Marine kontinuirano rade na obogaćivanju i podizanju nivoa usluge, te se prilagođavaju suvremenim potrebama i željama nautičkih gostiju. Smještene su u velikim dalmatinskim gradovima ili u prekrasnim otočnim uvalama, u bilizini najzanimljivijih prirodnih i kulturnih atraktivnosti.
Iz Europe Hrvatsku najviše posjećuju Nijemci, Austrijanci, Talijani i Slovenci, a s ostalih kontinenata, Amerikanci i Australci kojima je Hrvatska zadnjih 5 godina postala pravi hit.
Hrvatska ima čak tri velike zabavne destinacije koje ljeti posjećuje na stotine tisuća mladih iz cijeloga svijeta, Zrće na otoku Pagu, Garden festival u mjestu Tisno na otoku Murteru i Ultra Europe Music Festival u Splitu i na otoku Hvaru.

Foto : Leo Pavela