Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Svjetski najpriznatija škola za skippere i kapetane konačno i u Hrvatskoj

Mnogi skipperi  i zapovjednici jahti ostali su neugodno iznenađeni kada su uvidjeli da se njihove dozvole koje su napravili u Hrvatskoj ne priznaju i u drugim državama. Svi oni koji su dobili nekakvo zaposlenje izvan teritorijalnoga mora Hrvatske na brodovima, bili su prinuđeni ponovno polagati tečajeve po svjetskim priznatim standardima.

Cijena za dobivanje dozvole za zapovjednika jahte do 500 BRTa u Hrvatskoj  je oko 2000 eura. No ova dozvola ne vrijedi, kao smo naveli izvan Hrvatske, pa je stoga puno isplativije uplatiti onu školu koja će vam omogućiti međunarodno priznate certifikate.

Što je po tom pitanju novo u Hrvatskoj?

Tvrtka NCP i Mare d.o.o uložili su veliki trud kako bi doveli u Hrvatsku i međunarodno priznati tečaj po standardima RYA, što bi značilo, ROYAL YACHTING  ASSOCIATION, tj. ime najprestižnije udruge na svijetu za obuku profesionalnih pomoraca i jedriličara.

Vedran Mandura, voditelj projekta RYA TRENING CENTRA HRVATSKA, napominje da će ovo biti najbolja škola u Hrvatskoj jer će imati odlične predavače, instruktore s više od 30 godina iskustva po RYA standardima. Cijeli tečaj imati će najviše praktične nastave do sada, što će pridonijeti sigurnosti u plovidbi i stvaranjem odličnoga kadra koji će zadovoljavati međunarodne stroge kriterije.

Cijeli tečaj biti će u šibenskoj marini Mandalina, a praksa će se odrađivati u akvatoriju Šibenika. Svi se tečajevi odvijaju na posebno opremljenim brodovima po RYA standardima. Tečajevi traju 5 dana i mješavina su teorije i prakse.

Koje sve dozvole može dobiti polaznik?

Tečaj za jedrilice:

1. Competent crew
Ovo je odličan tečaj za sve one koji teže dobivanju certifikata za Day skippera ili Costal skippera te prikupljanju nautičkih milja. Za ovaj tečaj nije potrebno nikakvo predznanje, a nakon tečaja osposobljeni ste za: kormilarenje, rukovanje jedrima, sudjelovanje u svakodnevnim rutinskim poslovima na jedrilici.
Tečaj je namjenjen svim početnicima i svima onima koji ne žele biti “putnici” na brodu već bi htjeli postati aktivni članovi posade tijekom jedrenja.

2. Day skipper
Petodnevni tečaj jedrenja  na jedrilici za sve one koji žele postati iskusni skiperi. Ovaj tečaj naučiti će buduće skipere kako se brinuti i biti zaduženi i odgovorni za brod i njenu posadu. Kandidati koji zadovolje nastavni plan i pokažu praktična znanja biti će nagrađeni po završetku tečaja s certifikatom. Ovaj certifikat i prijeđene nautičke milje računati će im se  za buduće naprednije tečajeve. Ovaj certifikat priznat je u cijelom svijetu, te će vam omogućiti da iznajmite brod kao i da dobijete nacionalni certifikat svoje zemlje.
Potrebno predznanje: osnove mornarskih – jedriličarskih vještina i upravljanja jedrilicom i jedrima, nakon tečaja službeno ste osposobljeni za upravljanje jedrilicom u poznatim vodama danju.

3. Coastal skipper
Tečaj Costal skipper je za sve one koje teže svjedodžbi o osposobljenosti (Professional Certificate). Tečaj ima za cilj naučiti polaznike s iskustvom (Day Skipper), vještine upravljanja jedrilicom danju i noću u priobalju. Po uspješnom završetku ovog tečaja dobiva se certifikat – Coastal skippera.

Ovaj tečaj je uvod za sve one koji se žele pripremiti  i proširiti svoje znanje  na off shore jedrenje i jedrenje u nepoznatim vodama.

4. RYA Yachtmaster
RYA Yachtmaster potvrda o osposobljenosti je često krajnji cilj i želja svih jedriličara. To je dobro poznata i priznata kvalifikacija diljem svijeta, dokaz iskustva i kompetencije kao skiper. RYA Yachtmaster Offshore potvrda o osposobljenosti može se koristiti i u komercijalne svrhe.
Sadržaj tečaja: Međunarodni propisi za izbjegavanje sudara na moru, sigurnost na moru, rukovanje brodom, odgovornosti skipera , navigacija, meteorologija, signali i još mnogo toga…

Tečaj za motorna plovila :

1. Helmsman
Dvodnevni tečaj koji je usmjeren na početnike koji se žele zabaviti i naučiti osnove navigacije i rukovanja brodom na našoj modernoj motornoj jahti Fairline Phantom 40. Prilikom tečaja polaznike upoznajemo sa ispravnim načinima korištenja sigurnosne opreme, ispravnim načinima sidrenja i korištenja sidra, rukovanjem bokobranima, osnovama vezivanja čvorova, osnovama motora i opreme, te svih potrebnih provjera na brodu prije odlaska iz marine. Ovaj tečaj je idealan za nove vlasnike brodova svjesne mogućih poteškoća i opasnosti rukovanja brodom u marini. Tečaj je jednako koristan kako za posadu tako i za kormilara. Jer osposobljena posada ima svoje prednosti kao u marini tako i prilikom putovanja brodom.

2. Day skipper

Ovaj tečaj pomaže da izvučete ono najbolje od svih današnjih modernih elektroničkih pomagala kao što su GPS i radar, koji su sada gotovo standardna oprema kod svih modernim motornih krstaša.

Ovaj popularni tečaj za motorne jahte ima za cilj naučiti vas praktičnom peljarenju i navigaciji, sigurnoj plovidbi te načinu rukovanju brodom.

Naši visoko cijenjeni instruktori će vas naučiti sve vještine potrebne za samostalno upravljanje motornim brodovima.

Ovaj certifikat priznat je u cijelom svijetu, te će vam omogućiti da iznajmite brod kao i da dobijete nacionalni certifikat svoje zemlje.

3. Coastal skipper

Coastal skipper tečaj će nadograditi vaše znanje i usavršiti vašu sposobnost do samostalnog rukovanja motornom jahtom na otvorenom moru danju i noću.  Ovaj tečaj je svojevrsna nadogradnja na prethodno znanje stečeno na tečaju za Day skipper vještine. Uz puno prakse na ovom tečaju polaznici usavršavaju svoje vještine upravljanja motornom jahtom, kako prilikom manevriranja tako i prilikom pristajanja i priveza u marinu. Ovaj tečaj je dobra podloga za polaganje RYA Yachtmaster Coastal Motor certifikata, koji je svojevrsna potreba svima onima koji imaju namjeru „ukrcati“ se na neku od mnogobrojnih mega jahti koje plove kako po mediterau tako i po cijelom svijetu.

4. RYA Yachtmaster

RYA Yachtmaster potvrda o osposobljenosti je vrhunac RYA trening programa koji je priznat u cijelom svijetu.

Svijet nautičke industrije, od teretnih i komercijalnih brodova do superjahti za sve članove posade zahtijevaju Rya Yachtmaster Offshore kao dio svojih kriterija za zapošljavanje.
Ova razina obuke je prikladna za sve koji plove već neko vrijeme, te su se na brodu nalazili u ulozi skipera ili navigatora.

Da bi pristupili ispitu potrebno je pretodno imati određene kvalifikacije: RYA VHF certificate, valid First Aid Certificate (within 3yrs of the exam),  RYA Yachtmaster Theory course.

Više o svim informacijama na brojeve telefona 022 312 999 ili 091 312 02 32

ncp@ncp.hr, vedran.mandura@ncp.hr