Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Sajam nautike u Dusseldorfu pokazao da je Hrvatska nautički HIT

Hrvatska se opet fantastično predstavila na sajmu nautike u Dusseldorfu. Preko 250 000 posjetitelja sajma je moglo vidjeti u paviljonu 13 mnoge izložbene štandove s hrvatskim charter kompanijama i različitim agencijama koje predstavljaju ponudu nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Vjekoslav Ključarić nam je napomenuo da se ove godine prvi put sa svojom tvrtkom iz Punta KORO charter nalaze na ovome sajmu i da je zadovoljan s upitima i kontaktima sa svojim klijentima s kojima je sada bliži i u zimskom periodu.

Hrvatska je najvažnija nautička destinacija u Europi i to je svima jasno. Broj marina, bova, broj otoka, sigurnost plovidbe, vrhunski restorani, gastronomija i pića. Mnogobrojna događanja, zabave, partiji, čisto more i ugodna klima te najvažnije Hrvati kao domaćini. Sve nabrojano je izrazito važno za svakoga turista pa ne čudi da je paviljon 13 dominirao imenom HRvatska, Kroatien, Croatia.

Najviše nautičkog upita za sada ima za srednji hrvatski Jadran, Zadar, Kornati, slapovi Krke, Šibenik, zatim slijedi Split, Hvar, Brač, Korčula i Vis, a nakon toga ostale destinacije. Nautičari vole naše otoke, a sve više se traže brodovi iznad 15 metara i katamarani.

Iz Mare yachtinga koji ima bazu u Šibeniku i uglavnom imaju katamarane, poručuju da je ove godine upita više nego ikada. Vlasnici kopanije su i sami Nijemci i kažu da se u Hrvatskoj može napraviti odličan posao. Treba raditi, ulagati u marketing, znati jezike i biti profesionalan. To je tajna.

Nautika jednako Hrvatska i Hrvatska jednako nautika. To nam je dokazao i sajam u Dusseldorfu. Ovaj sektor gospodarstva je hrvatska budućnost, a posebno veseli da se na hrvatskom moru nalazi i sve više charter brodova koji su i napravljeni u Hrvatskoj poput Salone, Pičuljana, Vektora, Adrije i još ponekih novih.
Hrvatska je spremna za nautičku sezonu 2015.