Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Ove godine najveća ulovljena tuna bila je teška 261 kilogram

Najveća tuna ove godine u Hrvatskoj ulovljena je u Istri i to oko 7 milja od obale Poreča.

Sretnici su bili obitelj Pavlović i njihov prijatelj Stefan Lukić.

Krenuli su na pučinu prije zore s brodom TUNANA, te su došli na lokaciju za kojih pola sata.

Nakon što su spustili dva štapa u more i malo brumali, riba je zagrizla za kojih pola sata.

Na brodu su bili kapetan Siniša Pavlović, Marko Pavlović i Stefan Lukić. Sva trojca su vidjeli na sonaru da je nešto veliko blizu njih i očekivali su dobar ulov. Ujednom trenutku štap se naglo savio i riba je počela silovito povlačiti najlon. Najbliži štapu bio je Stefan i on je započeo borbu s izvlačenjem ribe.

Zvuči nevjerojatno, no ovog pravog ribljeg giganta od 261 kile, Stefan je izvukao za svega 45 minuta. Timskim radom i velikim naporom i uzbuđenjem riba je napokon bila savladana.

Upravo taj dan je bilo otvorenje Offshore World Challange Poreč ili međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu u organizaciji pulskog kluba Bige Game Fortuna “4TUNA”. Riba nije ušla u bodovanje jer je ulovljena prije samog natjecanja, ali je izazvala veliku pozornist i oduševljenje kako natjecatelja, tako i građana.

U popodnevne sate Siniša, Marko i Stefan su izvadili ribu s broda na obalu, je viljuškarem provozali po rivi u Poreču sve do pozornice.

Siniša Pavlović je poklonio organizatoru ovaj vrijedan ulov što vrijedi oko 15 000 kuna. Ribu su mogli okusiti mnogi koji s u to vrijeme bili u Poreču, od natjecatelja do uzvanika i gostiju.

Koliko god da je percepcija ljudi u Hrvatskoj, da se najveće tune kod nas love na jugu, to je potpuno pogrešno. Najveće tune u našoj državi vole Istru i Kvarner i upravo tu žive.

Više informacija o samom BIG Gameu i velikim tunama možete naći na www.tunana-fishing.com