Video about Croatia

'Ode to Joy', the promotional video of the Croatian Tourist Board, won a prestigious travel industry's 'Oscars' award 'Das goldene Stadttor' at the International Tourism Film Festival held on 8 March 2012. The festival is held annually as a part of International Tourism Fair ITB in Berlin. With its impressive visualisation and through the inspiring music narrative led by cellist Ana Rucner, the film highlights the rich cultural, historical and natural heritage of Croatia as well as many Croatian beauties.

croatia.hr
facebook.com/croatia.hr

Kigo sailing boat

Medijski Partneri

Croatia Skipper is a trustable partner of Neventum for hostesses in Croatia. Neventum has more than 12000 suppliers around the world and is present in 146 countries to offer construction and design of stands, catering and hostesses.
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Hrvatska – Vrijeme

Vrijeme

Croatia – Photo

Novi vid elitnog turizma u Rijeci

Rijeka je grad u samom središtu Europe i prepuna je zanimljivosti. Jedna od HIT zanimljivosti je kako se organizacijski Grad Rijeka pripremio za elitni turizam i za smještaj super luksuznih jahti u ovome gradu na Riječini.

I dok se gradovi poput Splita, Dubrovnika, Zadra, Malog Lošinja, Opatije, Šibenika i ostali ulickuju i sređuju kako bi se bogatija klijantela u tim središtima osjećala sve bolje, Rijeka se odlučila za baš kontra smjer.

Ajmo mi tim bogatunima pokazat zube, kažu u Gradu Rijeka.

I stvarno kako su rekli, tako i bi. Na svega dvadesetak metara od super luksuznih automobila prolazi super stara i neugledna dizel lokomotiva s cijelim nizom starih vagona koji izazivaju jake zvukove. Kao dodatna dekoracija prednjem djelu lokomotive stoje dečki iz HŽa i viču onima koji im smetaju za prolaz. Kad nema lokomotive ima traktora koji velikom brzinom razvoze kontejnere isprijed samih jahti. Na svu sreću i oni izazivaju dosta jake zvukove, ali i prašinu koja prlja superlukzuzne jahte više nego drugdje.

U Gradu Rijeka sve to nije bilo dosta nego su se dosjetili da bi pored samih super luksuznih jahti mogli staviti i neke grozne i raspadnute naplatne kućice, i bi tako!

Gosti su naravno oduševljeni. Buka, prljavština, neuređenost fasada, prolaz traktora s prikolicama, dizel lokomotive s vagonima, sve je to ono što vlasnici luksuznih plovila nisu vidjeli nigdje, pa se Rijeka u samome startu izdvojila od svih ostalih nautičkih centara u Hrvatskoj, ali i šire.

Rijeka je tako postala odličan primjer urbanistima, arhitektima, nautičarima i gradskim upravama kako treba osmišljeno voditi svoj grad.